tirsdag 22. juni 2010

Ostekake med kremost og gelelokk


ingredienser

*
Bunn:
200 g digestivekjeks , eller andre søte grove kjeks
* 10 ss TINE Ekte Meierismør
*
Kremostfyll:
5 gelatin
* 375 g TINE Kremost Naturell
* 3 dl TINE Kremfløte
* 1 dl sukker
*
Gelélokk og pynt:
1 dl Piano Gelé Jordbærsmak , eller annen gelé
* 2 dl bær
* 1 ss mynteblader

Slik gjør du

1.

Rund form, ca 24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 °C, 10-15 minutter
2.
Bunn:

Knus kjeksen og bland i smeltet smør. Trykk blandingen ut i en smurt form og stek bunnen. Avkjøl.
3.
Fyll:

Legg gelatinplatene i vann, ca 5 minutter. Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca ½ dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før du rører oppløsningen inn i kremen.
4.

Fordel kremen oppå den stekte kjeksbunnen. Settes kjølig minst 4 – 5 timer, gjerne natten over.
5.
Gelélokk og pynt:

Smelt litt gelé og ha over kaken når den har stivnet. Pynt med frukt eller bær og mynteblader.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar