lørdag 5. juni 2010

Lapskaus med kylling

Lapskaus er mager og næringsrik mat; her får man mye vitaminer og mineraler i en smakfull og varm rett! Bruk av kyllingkjøtt forkorter tilberedningstiden i forhold til bruk av tradisjonelt bankekjøtt

ca 6 poteter i terning
ca 3 gulrøtter i terninger
1 lite kålrot hode i terninger
1/3 stk purre i ringer
2 buljongterninger (hønsebuljong)
3-6 stk allehånde pepperkorn
3-5 stk laurbærblad
15 dl vann
3 stk kyllingfilet

Skjær opp grønnsakene i terninger, ha de i kaserolle med ca 15dl vann, og kryderet. La grønnsakene koke i ca 25 minutter til de er møre. Brun kyllingkjøttet lett i en kaserolle med litt olje, før du heller over nok vann til å gjennomkoke kjøttet ca 5 minutter. Skum av!
Tilsett kjøttet mot slutten av grønnsakenes koketid; smak til med mer salt og pepper, og evnt andre urtekrydré som du ønsker. Server med 100% rug-flatbrød (Kårni fra Kavli) for best fiberinnhold

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar