Marengsbunn:
4 eggehviter
1 ts hvitvinseddik
225 g sukker
1 ss maisstivelse (maisenna)
1 ts vaniljesukker
Fyll:
3 dl kremfløte
2 ss sukker
3 dl ferdig vaniljekrem
ca 300 g friske bær
Forvarm ovnen til 200 C. Tegn opp sirkel på 22 cm i diameter på et bakepapir. Visp eggehvitene til hardt skum, og ha i eddik mens du visper. Tilsett deretter sukker, maisennamel og vaniljesukker litt etter litt, mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig legger du den på sirkelen. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 200 til 100 C. Stek i ca. 50 min. Marengsen skal være sprø utenpå og myk inni. Avkjøl og flytt forsiktig over på fat. Rett før servering pisker du krem av fløte og sukker og blander med vaniljekrem. Pynt med friske bør og stronmelisse.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar