Deilige grønnsaker på grillen:
Løk
– Alle løktyper egner seg godt på grillen, enten det er snakk om vanlig løk, sjalottløk, vårløk eller purre, sier Craig Wilson, og legger til at løk vil trenge lenger tid på grillen enn mange andre grønnsaker fordi den er en så kompakt grønnsak.
TIL GRILLING: Grillspyd med asparges, tomater og champignon er godt tilbehør til grillmaten.=
TIL GRILLING: Grillspyd med asparges, tomater og champignon er godt tilbehør til grillmaten. © Foto: Frukt.no
Cherrytomater
– Jeg er en stor tilhenger av grillspyd og liker spesielt godt cherrytomater. Disse kan man vende i litt olje og urter før man legger de på grillen. Grill de i ett minutt på hver side. Det blir superdeilig og gir en fruktig og syrlig smak, sier Omar Viset.
Vanlige tomater
– Å kutte en tomat i to for så å ha noe godt oppi, for eksempel noen basilikumblader og parmesanost er godt. Dette kan faktisk gratisneres på svak varme i opptil 30 minutter, foreslår Whitson.
Asparges
– Vend dem i litt olje, strø over salt og pepper og la de ligge i to-tre minutter på grillen, så er de ferdige, sier Viset.
Fennikel
– En annen ting som er utrolig godt å grille er fennikel som gir en deilig lakrissmak. Fennikelen kan man dele i to og den tåler å ligge nokså lenge på grillen. Mot slutten kan man gratinere den ved å ta over litt parmesan, sier Viset.
GRØNT PÅ GRILLEN: Squash og aubergine er blant de enkelste grønnsakene å legge på grillen.=
GRØNT PÅ GRILLEN: Squash og aubergine er blant de enkelste grønnsakene å legge på grillen. © Foto: Colourbox
Ananas på grillen
En frukt Viset er tilhenger av å grille er ananas.
– Det er utrolig godt å grille ananas og man kan spise den til både kylling, kjøtt eller som dessert. Å grille ananas og servere den med god vaniljeis er nydelig, sier Viset.
Avokado
– Avokado kan grilles. Del den i to, ta av skallet og fjern steinen og legg den på grillen. Pensle med litt olje så den ikke setter seg fat. Dette er deilig til fisk, sier Viset.
Champignon
– Det finnes mange gode sopper man kan ha på grillen. Champignon kan man tr e på et grillspyd. Champignoon kan fort bli litt tørr på grillen og se litt lite innbydende ut. De er løse i konsistensen og krever mindre tid, sier Whitson.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar