torsdag 11. februar 2010

Penne með beikon

En klassisk pastarett. Jo mer fløte, jo bedre. Som regel blir det alltid for lite bacon. Og salat ? Ikke populært denne dagen. Men sett fram en skål med cherrytomater, maiskorn og kokt brokkoli i separater skåler.
150-200 g penne
1 ss olivenolje
150 g bacon i små terminger
4 eggeplommer
2 dl kremfløte
100 g armesanost eller annen hvitost, revet
Litt salt
2 ss persille, finhakket
Nykvernet pepper
Kok pennen etter anvisningen på pakken. Varm oljen i en stekepanne og fres baconet til det blir sprøtt. Ta baconet ut av stekepanna. Visp sammen eggeplommer og fløte og kok forsiktig opp i stekepanna. Tilsett litt vann om sausen blir for tykk. Ha i halvparten av parmesanosten. Smak til med salt. Sil vannet av pastaen, bland den med sausen og rør godt. Dryss over bacon, resten av parmesanosten, persille og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar