2-3 egg
300 g brokkolí
300 g blómkál
150 g tómatar í salat
150 g rúgbrauð
2 msk hveiti
salt
pipar
1 laukur í salat
3 dl kokelake fra grönnsakene eller suppe
evt. litt revet parmesan til skorpen
Del brokkoli og blomkål i mindre buketter, og kok dem i lettsaltet vann i 2 min. Spar vannet og rør 3 dl av kokelaken med hvetemel, rørt ut i litt kaldt vann. Kok suppen jevn, pluss 2-3 minutter. Ta den av varmen og pisk eggeplommene i den varme, tjukke suppen. Pisk eggehvitene stive for seg. Smak til suppen og vend i eggehvitene. Ha kplen i en eller to gratengformer og hell eggemassen over. Dryss med litt revet parmesan og stek dem på 180 grader i 30 minutter, til eggemassen er fast. Skru ev. opp varmen for å få en fin farge. Server med brød og tomatsalat.
Næringsinnhold per porsjon (640 g):
Energi: 504 kcal
proteiner: 30 g
Karbohydrater: 71,4 g
Fett: 14 g
Kostfiber: 13,8 g
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar