lørdag 22. januar 2011

Kikertkarbonader med limekrem

Til 4 personer

400 g hermetiske kikerter
1/2 purre (den grønne delen)
1/2 rødløk
2 fedd hvitløk
2 ss hakket frisk basilikum
2 ss hakket frisk bladpersille
1 egg
1 dl revet vellagret jarlsberg eller sveitser
1 ts salt
1/2 krm hvit pepper
1/2 dl sesamfrø uten skall
2 ss olivenolje

Limekrem:
2 dl tyrkisk yoghurt
1 lime
1 fedd hvitløk
2 ts flytende honning
salt og svart pepper

Lag først limekremen: Hell yoghurten i en bolle. Riv limeskallet og press ut saften over yoghurten. Tilsett finhakket hvitløk og rør om. Rør inn honningen og smak til med salt og pepper.

Skyll kikertene i vann og la dem renne av seg. Ha kikertene i en foodprocessor og kjør dem i et par minutter.

Skjær purren i fine strimler. Skrell og finhakk rødløk og hvitløk. Bland kikertmosen med purre, rødløk, hvitløk, basilikum, bladpersille, egg, ost, salt og pepper. Tilsett eventuelt litt vann dersom deigen blir for tørr.

Form deigen til karbonader og vand dem i sesamfrø. Varm olivenoljen i en stekepanne og stek karbonadene på middels vame i noen minutter på hver side. Serveres med limekrem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar