fredag 15. mars 2013

sunne tortilla



Oppskriften gir ca 10 lefser og kan gjerne fryses. Jeg legger litt bakepapir mellom hver enkelt for lettere tining.

Dette trenger du:
  • 3 dl fullkornshvete (kan bruke vanlig hvetemel også)
  • 1 dl rugmel
  • 2 dl sammalt hvete (grov eller fin)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss olje 
  • 2 dl vann
Dette gjør du
  • Bland alt det tørre
  • Tilsett vann og olje
  • Kna til en fast og smidig deig
  • La deigen hvile i 15-20 minutter
  • Del i ca 10 emner
  • Kjevle ut, så tynn som mulig
  • For den (tilnærma) runde fasongen kan du bruke en asjett og skjære rundt
  • Stek i varm, tørr panne. Max 1 min på hver side.
  • Lefsene er harde i starten, men mykner etter få minutter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar