Oppskriften gir ca 10 lefser og kan gjerne fryses. Jeg legger litt
bakepapir mellom hver enkelt for lettere tining.
Dette
trenger du:
- 3 dl fullkornshvete (kan bruke vanlig hvetemel også)
- 1 dl rugmel
- 2 dl sammalt hvete (grov eller fin)
- 1,5 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 2 ss olje
- 2 dl vann
Dette
gjør du
- Bland alt det tørre
- Tilsett vann og olje
- Kna til en fast og smidig deig
- La deigen hvile i 15-20 minutter
- Del i ca 10 emner
- Kjevle ut, så tynn som mulig
- For den (tilnærma) runde fasongen kan du bruke en asjett og skjære rundt
- Stek i varm, tørr panne. Max 1 min på hver side.
- Lefsene er harde i starten, men mykner etter få minutter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar