fredag 2. mars 2012

fiskegrateng 2


Porsjoner 2

Ingredienser


  • Hvit saus:
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper

  • 1 dl makaroni
  • 50 g dypfryste erter
  • ca. 200 g seifilet eller annen kokt fisk
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 stk egg
  • ½ dl revet hvitost
  • 2 ss strøkavring

Slik gjør du

1. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn. Ta kjelen av platen. Tilsett litt og litt av melken og rør klumpfritt mellom hver gang. Sett kjelen tilbake på platen og kok opp mens du rører godt. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

2. Kok fisken, dersom den er rå. Rester etter gårsdagens fiskemiddag kan også fint brukes.

3. Kok makaronien som anvist på pakken.

4. Ha makaroni, tinte erter, fisk, salt og pepper i den hvite sausen. Skill eggene og bland én og én eggeplomme inn i sausen. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn med en slikkepott.

5. Hell blandingen i en smurt ovnsfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen. Stek gratengen på midterste rille i stekeovnen ved 200 °C i ca. 40 minutter til den har hevet seg godt og blitt gyllen.

Server med nykokte poteter og revne gulrøtter/revet eple, eventuelt rosiner tilsatt litt appelsinjus.

Server med kokte poteter og råkost av revene epler og gulrøtter og en dressing av presset sitronsaft og litt sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar