mandag 6. januar 2020

Enkel, krema pølsegrateng



Du treng, ca. 4-5 personer
250-300 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
600 g valgfri pølser
1 stk brokkoli
1 pk kremost urter (125 g)
7 dl melk
3 ss maisenna
salt og pepper
revet ost til topping
Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken, men reduser koketida med 2-3 minutt. Kutt pølse i terningar og brokkoli i små bukettar.
2. Kok opp 5 melk og kremost urter. Rør ut maisenna i resterande 2 dl melk, tilsett i en tynn stråle i den kokande melka medan du rører til en fyldig og krema saus. Smak til med salt og pepper.
3. Bland sausen inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha alt over i en ildfast form og topp med revet ost.
4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, 15-20 minutt. La gratengen kvile nokre minutt før servering. Server med en frisk, grønn salat 🙂

Har du lyst å klargjere denne middagen kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking etter jobb?
Avkjøl pastaen i eit dørslag med rennande, kaldt vatn når den er ferdig. Avkjøl også sausen før du vender den inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha formen i kjøleskapet natta over.
Når du då kjem heim fra jobb gjenstår det berre å toppe formen med ost, og steike i ovnen 🙂

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar