torsdag 29. juli 2010

Gulrotsuppe


Denne gulrotsuppa er så billig du får den. Prøv deg fram med ulike krydder som anis, ingefær, appelsin og timian!


Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 400 g gulrot
  • 1 stk buljongterning eller én spiseskje flytende buljong
  • 2 ss crème fraîche
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrell løken, hakk den i biter og stek den myk i en tykkbundet kjele.

Skrell gulrøttene og del dem i grove biter. Legg dem i en kjelen og dekk med vann.

Kok dem møre.

Kjør gulrøttene glatt med en stavmikser. Ha i buljongen og smak til med salt og pepper.

Servér med en klikk crème fraîche.

Tips: Smak deg fram med ulike krydder. Timian, fennikelfrø (anis), appelsinskall og ingefær er vanlige. Prøv deg fram og se hva du liker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar