Tilberedningstid; ca 20 min, koketid ca 45 min.
Ingredienser:
2 ss solsikkeolje
1 stk stor løk, hakket
2 ts malt koriander
2 ts malt spisskummin
1 rød paprika, renset og skåret i terninger
3 stk røde chili, renset og skivet
425g hermetiske røde bønner, skylt og avrent
7,5 dl tomatjuice
1-2 ss chilisaus
salt og pepper
20g mandelmel (helsekost!)
Friske korianderblad til pynt
Avocadosalsa:
1 liten moden avocado
4 stk vårløk, finhakket
1 ss presset sitronsaft
1 ss hakket frisk koriander
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Varm opp olje i en stor kjele; ha i løk, hvitløk, krydder, rød paprika og 2/3 av chilien. Surr i 10 minutter.
Ha i bønner, tomatjuice og chilisaus og gi det et oppkok. Senk varmen og la det småkoke under lokk i 30 minutter.
Lag i mens salsaen: skrell avocado, fjern sten og skjær kjøttet i fine terninger. Ha i en bolle og bland med løk, sitronsaft og hakket koriander - smak til med salt og pepper. Dekk bollen med folie til servering.
Avkjøl suppen noe, tilsett mandelmel og kjør suppen gladd i en kjøkkenmaskin. Hell det over i en ren kjele og smak til med salt og pepper under forsiktig oppvarming. Server med en klatt avocadosalsa oppi, og pynt gjerne med resten av chiliene og korianderbladene!
søndag 23. mai 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar