søndag 23. mai 2010

Meksikansk suppe med avocadosalsa

Tilberedningstid; ca 20 min, koketid ca 45 min.

Ingredienser:
2 ss solsikkeolje
1 stk stor løk, hakket
2 ts malt koriander
2 ts malt spisskummin
1 rød paprika, renset og skåret i terninger
3 stk røde chili, renset og skivet
425g hermetiske røde bønner, skylt og avrent
7,5 dl tomatjuice
1-2 ss chilisaus
salt og pepper
20g mandelmel (helsekost!)
Friske korianderblad til pynt

Avocadosalsa:
1 liten moden avocado
4 stk vårløk, finhakket
1 ss presset sitronsaft
1 ss hakket frisk koriander
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Varm opp olje i en stor kjele; ha i løk, hvitløk, krydder, rød paprika og 2/3 av chilien. Surr i 10 minutter.
Ha i bønner, tomatjuice og chilisaus og gi det et oppkok. Senk varmen og la det småkoke under lokk i 30 minutter.

Lag i mens salsaen: skrell avocado, fjern sten og skjær kjøttet i fine terninger. Ha i en bolle og bland med løk, sitronsaft og hakket koriander - smak til med salt og pepper. Dekk bollen med folie til servering.

Avkjøl suppen noe, tilsett mandelmel og kjør suppen gladd i en kjøkkenmaskin. Hell det over i en ren kjele og smak til med salt og pepper under forsiktig oppvarming. Server med en klatt avocadosalsa oppi, og pynt gjerne med resten av chiliene og korianderbladene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar