søndag 23. mai 2010

Harira (suppe med kikerter og kylling)

Tilberedningstid: ca 25 min + bløtlegging, koketid: ca 3 timer

Ingredienser:
250g kikerter, bløtlagt i kaldt vann i 48 timer eller varmt/kokt vann i 12 timer.
2 kyllingfileter, delt i to
1 1/4 L hønsekraft
2 bokser hakket tomat
1/4 ts safran
2 løk,hakket
50g grønne linser, skylt og avrent
2 ss finhakket persille
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Hell kikerter i et dørslag og skyld dem under kaldt vann. Etter avrenning har du de i en kjele og tilsetter vann til 5cm over ertene. kok opp og la det småkoke halvvegs under lokk i ca 1 time (møre kikerter). Spe om nødvendig med mer vann undervegs. La ertene deretter renne av seg.

Ha kylling, kraft og vann i en egen kjele og gi et oppkok. Dekk deretter til og la det småkoke i 10-15 minutter. Ta ut kylling (ta vare på kraften) og plukk kjøttet i strimler.

Ha kikerter, safran, løk og linser i kyllingkraften. La det småkoke under lokk i 30-35 minutter til linsene er møre.

Ha i kylling, koriander og persille og varm i 5 minutter uten koking. Smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar